2013. június 24., hétfő

Eger


Hát akkor maradjunk a Bükk fővárosában, Egerben!
Minden magyar fiatal tanult a történelméről, az egri várkapitányról, Dobó Istvánról és a leghíresebb magyar kötelező olvasmányt Gárdonyi Géza: Egri csillagok című könyvét is ismeri mindenki.
A híres egri vár mindig nyitva áll a látogatók részére, és ez is egy olyan történelmi hely a magyarok részére, ahová nem csak osztálykirándulásokat szerveznek, hanem családdal is érdemes ellátogatni.
Szerintem mindenkinek van osztályképe az egri vár bejárata előtt :-)

Nem feledkezhetem el megemlékezni Gárdonyiról, hiszen sírja az egri várban található, a róla elnevezett emlékmúzeum pedig csak pár perc sétára van a vártól.

Nekem Egerről még az 1995-ös osztálykirándulás jut eszembe.
Csapatversenyek voltak, azt hiszem, 6 csapatra osztottak bennünket, vegyesen, fiúk-lányok voltak a csapatban. Különböző feladatokat kellett megoldanunk rejtélyes útvonalak alapján.
Ha kitaláltuk az útvonalat, akkor célba értünk.
Az első állomás egy könyvesbolt volt, ha az ott kapott feladatot helyesen fejtettük meg, indulhattunk tovább.
A következő megálló egy cukrászda volt, ahol 2 émelyítően édes süteményt kellett a lehető leggyorsabban megennünk. És így tovább...
Volt olyan, hogy fel kellett szaladni a Minaretbe, integetni kellett, és amikor leértünk (persze, a felfelé rohanás után kényelmesen, sétálva tettük meg a lefelé utat), akkor derült ki, hogy mindez megint időre ment. Hát, azt elszúrtuk!

Eger könnyen megközelíthető, akár buszjárattal is, hiszen a buszpályaudvar a város központjában található. Onnan jól megközelíthető a Bazilika és a Vár is.
Finom a lángos, a cukrászdák is mennyei ízzel várnak bennünket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése